Algarve

Algarve

Portugal
Välkommen till Algarve – en vacker region i södra Portugal och en av de mest populära destinationerna bland semesterfirare. Sekunden du testar de utsökta fisk- och skaldjuren, besöker de gyllene stränderna och känner den friska brisen mot ansiktet kommer du att bli förälskad. Enastående golfklubbar med fantastiska faciliteter är Algarves stolthet och succén av din nästa semester är ett faktum. Lokalbefolkningen gillar att prata om två sidor av Algarve – inlandet och kustlinjen. Båda erbjuder olika upplevelser och attraktioner men är båda väl värda att utforska. Om du vill erfara det vardagliga livet i Portugal bör du besöka den gamla staden Albufeira och vandra längs kullerstensgatorna och beundra de färgglada byggnaderna. Besök en av de underbara stränderna, såsom Praia do Camilo eller Praia da Marinha om du föredrar att sola och bada, snorkla och upptäcka orörd natur. Se resor till Algarve

Golfhöjdpunkter i Algarve


Städer i Algarve

 
 
22
Golfbanor
300
Soldagar
2 EUR
Öl (pint)
0,50 EUR
Taxi 1 km
 
 

Saker att göra i Algarve

Golf course - Mat & dryck

Mat & dryck

Då kustlinjen av Algarve är mer än 20 mil lång är det heller ingen överraskning att fisk- och skaldjur utgör majoriteten av det lokala köket. Se till att prova de olika fiskrätterna – i Algarve tillagas fisk på alla möjliga sätt och vis. En av de mest kända rätterna är Bacalhau à Brás, gjord på strimlad torsk, stekt potatis och lök, mixad med äggröra. Om du gillar sötsaker har Algarve några utsökta alternativ tillgängliga. Carob är en hemlig ingrediens i många efterrätter, såsom Tarte Mista Algarvia (en smakrik paj med fikon och mandlar) eller Tarte de Alfarroba (en tårta med mandlar som smakar som choklad).
Golf course - Stränder

Stränder

Algarve har allting som behövs för en perfekt dag på stranden – soligt och varmt klimat, fin vit sand och klara lugna vatten. Några av de mest omtyckta stränderna är Praia de Odeceixe, Praia do Martinhal och Praia do Alvor. Längs kusten finns det flera grottor och stenformationer som du kan utforska. Ta en av de guidade båtturerna, under vilka lokalbefolkningen kommer visa alla Algarves dolda skatter. Två av grottorna utmärker sig: Benagil och Zorreira. Se till att besök dem och du är garanterad en oförglömlig upplevelse.
Golf course - Serra de Monchique

Serra de Monchique

Serra de Monchique är ett intressant alternativ för de som föredrar att spendera sin fritid mer aktivt. Du kan ta långa promenader, testa mountainbiking eller utöva fågelskådning. Oavsett vad du väljer är du garanterad spektakulära panoramautsikter av Algarve. Om du behöver avkoppling bör du bege dig till Caldas de Monchique, ett gömt spa nära byn Monchique. Det sägs ha det bästa vattnet i Algarve – vatten med helande förmågor som sägs kunna hjälpa mot reumatism och vissa respiratoriska sjukdomar. En perfekt plats att rensa dina tankar innan nästa runda golf.